Watersportdorp

Akkrum is een levendig en geliefd watersportdorp centraal in Friesland! Aan de snelweg A32 en een treinstation uitstekend bereikbaar. In het dorp vind je smaakvolle winkels met woonaccessoires, cadeaus, kleding, meubels maar ook gezellige cafés en restaurants. Daarnaast is er natuurlijk ook een supermarkt, een echte bakker, keurslager, drogisterij, boekenwinkel en opticien. Even buiten het centrum ligt de sfeervolle haven met camping en restaurant.

Het dorp Akkrum staat bekend om het organiseren van uiteenlopende sportieve, toeristische en culturele activiteiten. Bezoek de website van Akkrum om de activiteitenagenda te bekijken.

 

Als je vanuit Oudeschouw door Akkrum rijdt valt het prachtige gebouw Coopersburg meteen op. Dit gebouw is genoemd naar F.H. Kuipers die in 1866 emigreerde naar Amerika. Daar werd hij een vermogend zakenman. Jaarlijks keerde hij terug naar Akkrum voor een bezoek aan zijn vader. De armoede van de oude dorpsbevolking viel hem op. Hij besloot hier iets aan te doen en hij liet Coopersburg bouwen om de armen onderdak en verzorging te bieden. 

 

 

IJsboerdeij Boereiis

Breng een bezoekje aan de boerderij met streekwinkel, speelweide en heerlijk zelfgemaakt ijs. Boereiis ligt op ca. 1 km van Leenhuys Akkrum.

 

Lees meer